Yeni Araç
Fiyat Teklifi Alın

İkinci El
İkinci El Araçlar

Servis Randevusu
Servis Randevusu

Gazi Koşusu`nun Resmi Taşıyıcı Sponsoruyuz

img

1927 yılından itibaren Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk adına kesintisiz olarak gerçekleştirilen ve Türk yarışçılık tarihinin en prestijli koşusu sayılan 93. Gazi Koşusu`nun Audi Türkiye ve Avek Otomotiv olarak Resmi Taşıyıcı Sponsoru olmanın gururunu yaşıyoruz.

Türkiye’ nin en önemli yarışında Jokey Ahmet Çelik The Last Romance ile yarışı 2.27.73 ile önde tamamladı.

Organizasyonda evsahipliği dolayısıyla Türkiye Jokey Kulübü Yönetimine ve bu organizasyonda son derece uyumlu iş birliğimiz dolayısıyla Audi Türkiye’ye ve tüm emeği geçen herkese teşekkür ederiz..

 

Gazi Koşusu`nun tarihçesi

Kurtuluş Savaşı yıllarında Ankara`daki at yarışlarını kendi himayesinde yaptıran Mustafa Kemal Atatürk, 1927`de emir vererek Gazi Koşusu`nun düzenlenmesini istedi. 

At yarışlarının modern toplumlar için sosyal bir ihtiyaç olduğunu vurgulayan Atatürk, fırsat buldukça yarışları hipodromda takip ediyordu.
Ali Muhiddin Hacıbekir`in sahibi olduğu "Neriman"ın 1927 yılında kazandığı ilk Gazi Koşusu`nu da Atatürk ile İsmet İnönü birlikte izledi.

İlk ikramiye 2 bin lira

Gazi Koşusu ilk kez 10 Haziran 1927 tarihinde, 2 bin metre mesafede düzenlenirken, birincilik ikramiyesi de 2 bin lira olarak belirlendi. 
İlk Gazi Koşusu`nu Ali Muhiddin Hacıbekir`in sahibi olduğu "Neriman" adlı safkan, jokeyi İhsan Atçı ile ilk sırada bitirdi.

İlerleyen yıllarda bu önemli koşuyu Cumhurbaşkanları İsmet İnönü "Olgo", Celal Bayar ise "Cap Gris Nez" isimli safkanlarıyla kazandı. İstanbul`da ilk kez 1968`de düzenlenen Gazi Koşusu`nda ise birinciliği Burhan Karamehmet`in "Asuvan" adlı safkanı elde etti.

Türk yarışçılığının en büyük klasiği Gazi Koşusu`nun armağanı olan Atatürk`ün at üzerindeki som gümüşten heykeli, 1970 yılından beri Gazi Koşusu galiplerine verilmeye başlandı. Ünlü heykeltıraş Doç. Dr. Şadi Çalık`ın eseri olan bu heykeli ilk kez "Sadettin" adlı safkanın sahibi Sadun Atığ aldı.

img