Yeni Araç
Fiyat Teklifi Alın

İkinci El
İkinci El Araçlar

Servis Randevusu
Servis Randevusu

Güvenli Yolculuk İçin İlk Durağınız Avek Otomotiv!

img

Güvenli yolculuk için ilk durağınız Volkswagen Yetkili Servisi Avek. Şimdi Volkswagen Ticari Aracınızın kış lastiklerini Avek`te değiştirin, içiniz rahat yola çıkın.

İstanbul-Tekstilkent: 0212 4402525

İstanbul- Ümraniye: 0216 4402525

Çanakkale: 0286 4402525

Bununla beraber WhatsApp hattımız da hizmetinizdedir.

 

Ticari Araçlarda Kış Lastiği Kullanımı Zorunlu Hale Getirildi

Kış lastiği kullanma zorunluluğu ile ilgili usul ve esaslar hakkında tebliğ kapsamında ticari araçlar için zorunlu hale getirilen uygulama  İstanbul`da başaladı. Bu tebliğ doğrultusunda, Türkiye`de tescil edilmiş olsun veya olmasın şehirlerarası kara yollarında yolcu ve eşya taşımalarında kullanılan taşıtlarda 01 Aralık ve 01 Nisan tarihleri arasında kalan 4 aylık süreçte kış lastiği kullanılması zorunludur.

Kış lastiklerinin üzerinde M + S işareti ve/veya kar tanesi (snowflake) işareti bulunan ve 7 derecenin altındaki sıcaklıklarda yol tutuşunu arttırmak amacıyla bileşimi özel olarak belirlenmiş ve sırt yüzeyinde özel olarak tasarlanmış desenleri bulunan lastiklerin kullanılması gereklidir. Buzlu zeminler üzerinde kullanılan çivili lastiklerde kış lastiği grubuna girmektedir. Ayrıca kış lastiği dışında çekme halatı, ilk yardım çantası, zincir seti ve trafik ikaz işareti gibi ekipmanları bulundurmayan sürücülere 108 TL Trafik İdari Para Cezası Karar Tutanağı düzenlenecek. Kurallara uymayan araçların işlertmecisine ise 625 TL Trafik İdari Para Cezası Karar Tutanağı düzenlenecektir.

 

 

 

 

img