Yeni Araç
Fiyat Teklifi Alın

İkinci El
İkinci El Araçlar

Servis Randevusu
Servis Randevusu

İkinci El Taşıt Kredisi Yaş Sınırı

img

İkinci el araç kredisi hemen hemen bütün bankalar müşterilerine uygun şartlarda taşıt kredileri vermektedir. Bankaların sunmuş olduğu uygun şartlı taşıt kredileri ise otomobil almak isteyenlerin tercih ettiği bir yöntem olmaktadır. Araç sahibi olmak isteyen fakat birikimi olmayanların sunulan bu araç kredisi imkânlarından yararlanmak istemeleri ödeme kolaylıkları ile ilgilidir. Araç kredileri aydan aya bütçeleri zorlamayacak şekilde taksitler halinde ödenir ve bu sayede araç sahibi olmak mümkün olmaktadır.

 

Araç Kredisi Seçenekleri 

Bankaların uygun şartlarda araç kredisi sunmaları bu kredilerden yararlanmak isteyenlerin oldukça işine yaramaktadır. Bankaların sunmuş oldukları araç kredileri ise iki şekilde incelenmektedir.

•    Sıfır taşıt kredisi
•    İkinci el taşıt kredisi

İkinci el taşıt kredisi nedir? Sorusu ikinci el taşıt almak isteyenlerin çekecekleri kredi hakkında bilgi almak istemeleri ile gündeme gelmektedir. İkinci el taşıt kredisi nedir? Konusunu araştıranlar için biraz bahsetmek isteriz. Yeterli birikimi olmayan fakat taşıt sahibi olmak isteyenlerin tercih ettikleri bir yöntem olan taşıt kredisi çekmek ise bankaların sunmuş oldukları kaliteli hizmetler arasında yer almaktadır. Bankalar kredi imkânlarını sunarlarken sıfır taşıtlar için farklı kurallar ve ikinci el taşıtlar için farklı uygulamalar getirmektedir. Şunu belirtmekte yarar vardır. Sıfır taşıt kredisi almak daha kolay ve zahmetsizdir. İkinci el taşıt kredisi belirli kurallara bağlıdır.

İkinci el taşıt kredisinde araç yaşı sınırı da merak edilen bir diğer konudur. Bankaların avantajlı faiz oranları ile sunmuş olduğu taşıt kredisi imkanlarına sahip olmak için, almak istenilen ikinci el arabanın yaşı belli şartlara bağlanmıştır. Bankalara göre değişiklik göstermekte olan bu yaş oranı genellikle 8 yaş üstü araçlara verilmek istenmez. İkinci el taşıt kredisi imkanından yararlanmak isteyenlerin 8 yaş altında arabalara bakmaları önerilmektedir.

 

İkinci El Taşıt Kredi Kullanım Oranı Nedir?


Kredi ile taşıt almak isteyenlerin alacakları aracın satış bedelinin belli bir kısmını kredi olarak alabilmek söz konusudur. Bu durumun adına taşıt kredilerinde kredi kullanım oranı denir. Bu yüzden Kredi ile araba almak isteyenlerin belli bir miktar nakit parası olması gerekmektedir. Sıfır araçlarda kredi kullanım oranı satın alınan aracın fatura değeri üzerinden hesaplanırken, ikinci el araçlar için bu oran hesaplaması aracın kasko bedeli üzerinden yapılmaktadır.

İkinci el taşıt kredisi kullanabilmek için gerekli olanlar şunlardır;

•    18 yaşını doldurmuş olmak
•    Belirli bir oranda düzenli bir gelirin varlığı
•    Yüksek bir kredi notunun olması
•    Sigorta
En uygun taşıt kredisini bulabilmek için araştırma yapmak gerekmektedir. Uygun şartlarda avantajları daha yüksek olan banka kredisini bulmak için yapılan araştırmanın sonucuna göre gereken evraklar tamamlanarak hesaplama işlemi gerçekleştirmek mümkündür.

İkinci el taşıt kredisi hesaplama her bankanın kendine özgü kuralları ve işleyiş tarzı vardır. İkinci el taşıt kredisi verirken kullanılan faiz oranları toplam ödemeniz gereken geri ödemeyi direkt etkilemektedir. Bu nedenle faiz oranının düşük olması sizin karınızın yükselmesi anlamına gelmektedir. Yani ikinci el taşıt kredisinin faiz oranı düşük olanını tercih ettiğiniz takdirde bankaya ödeyeceğiniz geri ödeme düşük olacaktır.

İkinci el taşıt kredisi alabilmek için öncelikle yapılması gereken satın almak istediğiniz arabaya karar vermek ve seçmektir. Taşıt kredisi satın almak istediğiniz aracın kasko değeri üzerinden belli bir orana kadar kredi verilmektedir.

İkinci el taşıt kredisi almak için gerekli olan evraklar şunlardır;

•    Nüfus cüzdanını veya sürücü belgesinin aslı ve fotokopisi
•    Gelir belgesi
•    İkametgah belgesi
•    Satın alacağınız aracın faturası veya noter sözleşmesi

İkinci el taşıt kredisi alabilmek için gerekli olan şartlardan en önemlisinin 18 yaşını doldurmuş olmak gerekliliğini yeniden hatırlatmakta fayda vardır.

 

İkinci El Taşıt Kredisi Veren Bankalar

Taşıt kredisi alabilmek için tüm kriterleri karşılıyorsanız aracı bankalara bildirip faiz oranlarını da göz önünde bulundurarak başvuru yapabilirsiniz. Ayrıca DOD güvencesiyle satışa sunduğumuz ikinci el araçlarımız ve kredi seçeneklerimiz için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

 

2.El Taşıt Kredisi Ne Kadardır ve Nasıl Hesaplanır?

Yukarıda da değindiğimiz gibi ikinci el araç satın alırken kredi miktarı aracın piyasa değeri üzerinden hesaplanmaktadır ve %70'lik kısmına kadar belirli faiz oranları ve vadelerle araca kredi çıkmaktadır.

 

Not: İçerikte yer alan bilgiler ve kanuni hükümler arasında farklılık olabilir.

img