Yeni Araç
Fiyat Teklifi Alın

İkinci El
İkinci El Araçlar

Servis Randevusu
Servis Randevusu

Dizel Araca Benzin Konulursa Kaç Km Gider?

img

Araçlar benzin veya mazot türünde yakıta uygun motorlarla üretilir. Benzin kullanan araçta olan bazı parçalar dizel yakıt ile yanma gerçekleşen motorlarda olmayabilir. İki yakıt tipinin de yanma sıcaklığı farklı olduğundan motor parçaları güç seviyesine uygun şekilde üretilir. Ancak aracımıza benzin veya mazot almak için gittiğimizde bir anlık dalgınlık sonucunda yanlış yakıt dolumu gerçekleşebilir. Yanlış dolumu yapılan aracın ateşleme sisteminde arıza oluşur. Peki arabaya yanlış yakıt konulursa ne olur?

Araca deposu boş iken konulan yanlış yakıt aracın neredeyse hiç çalışmamasına sebep olur. Eğer depo dolu iken bir kısım yanlış yakıt yüklemesi yapılırsa araç performans kaybeder ve motor durabilir. Dizel araca benzin konulursa araç 1 km bile gitmeyebilir. Motorun ihtiyacı olan yakıt türü ne ise parçalar da ona göre düzenlenmiştir.
 

Arabaya Yanlış Yakıt Konursa Ne Olur?


-Araç teklemeye başlar.

-Egzozdan siyah duman yükselir.

-Ateşleme sistemi arızası gerçekleşir.

-Motor parçaları yanlış yakıttan arındırılıp hasar gören parçalar yetkili oto servisde tamir edilene kadar araç çalışmaz.

 

Yanlış Yakıt Dolumu Masrafı


Yanlış yakıt dolumunun ilk karşımıza çıkan masrafı araç ateşleme sistemi bozulduğu için çekici ücretidir. Çekici ile götürülen araç için OBD cihazı ile arıza kodları okunur ve arıza tespiti  yapılır.

Dizel araba benzin konulması veya benzinli araca dizel konulması sonucu sonuçlar değişebilir ancak genel olarak. Yakıt boru ve hortumlar, yakıt pompası, emme ve egzoz manifoldu gibi parçalar çalışamaz hale gelebilir ve tüm yakıt sitemi elden geçer.

 

Yanlış Yakıt Dolumu Nasıl Anlaşılır?


Aracınıza benzin veya dizel yakıt dolumu sonrası pompacı görevli size fiş verecektir. Aracınızın yakıt tipini biliyorsanız. Doğru yakıt dolumu gerçekleşti mi bu fiş yoluyla anlayabilirsiniz yanlış yakıt araca zarar vermeden yakıt depo tahliyesi ile birçok masrafın önüne geçmiş olabilirsiniz. Uzmanlar yakıt dolumu sonrası aracı çalıştırmadan yakıt fişi kontrolü yapılması gerektiği konusunda uyarmaktadır.

 

img