Yeni Araç
Fiyat Teklifi Alın

İkinci El
İkinci El Araçlar

Servis Randevusu
Servis Randevusu

Arabanın İçi Nasıl Temizlenir?

img

Araç temizliği araç sahiplerinin en çok ilgilendiği konuların başında gelmektedir. Eğer bir aracınız varsa eminiz ki sizler de iyi gözükmesini isterseniz. Bu bakımdan bizler de sizlere araç bakımındaki püf noktalardan bahsetmek istiyoruz. Bir araba, bazıları için dışarıdan bakıldığında sadece arabadır. Ancak bazılar için bu arabanın dışında bir şeydir. Özellikle bu durumlar erkekler için daha da çok geçerlidir. Hiç kimse, o kadar para verip aldığı arabanın kötü gözükmesini istemez. Bu sebeple de araçlarını çeşitli bakımlara sokarlar. Peki, araç temizliği nasıl olmalıdır? Arabanın içi nasıl temizlenir? Araç temizliğinde dikkat edilmesi gereken noktalar nelerdir? Detayları yazımızda bulabilirsiniz.

Araçların Deri Kısımları Nasıl Temizlenmelidir?

 

Araçların deri kısımlarının temizliği son derece önemlidir. Ancak düzenli olarak temizlenmediğinde ne yazık ki, kullanıma bağlı olarak bir kirlenme söz konusu olacaktır. Deri ürünler düzenli olarak temizlenmelidir. Bunun için, özel olarak üretilen bezler kullanabileceğiniz gibi, yumuşak bezler de tercih edebilirsiniz. Sadece bu şekilde temizlik yapmanız yeterli olmayacaktır. Daha sonra bu deri kısmının da ihtiyacı olan bakımı ona vermemeniz gerekecektir. Bu noktada da derilere özel olarak üretilen ürünler mevcuttur. Bu ürünler, derilerin ömrünün uzamasına ve daha az kirlenmesine yardımcı olacaktır. Bununla beraber, derilere oturduğumuzda hepimiz nasıl bir ses çıktığını biliyoruz. Bu sesin önlenmesi noktasında da bu ürünleri tercih edebilirsiniz. Aracınıza uygun hangi ürünün daha iyi olacağını bilmiyorsanız, bu noktada profesyonel yardım alabilirsiniz.

Araçların Koltuk Temizliği Hakkında

 

Araç temizliği noktasındaki bir diğer önemli noktada ise, araçların koltuk temizliğidir. İlk olarak nemli bir bezle koltukların üzerindeki tozu almanız gerekecektir. Daha sonra, sizin de bildiğiniz gibi araçların koltukları çok fazla toz tutmaktadır. Bu sebeple de bu tozu ancak süpürgeyle alabilirsiniz. Çekiş gücü yüksek olan bir süpürge ile koltuklarınızı, aralarını da dahil olacak şekilde, süpürmeye başlayabilirsiniz. En son olarak tabanları temizleyebilirsiniz. Koltuk derisine uygun olan temizleme ürünlerini de tercih ettikten sonra, kelerin üzerine sıkarak temizleyebilirsiniz. Koltuk temizliğinde kesinlikle kalitesiz ve sert olan ürünler tercih etmeyin. Ne yazık ki bu ürünler araçlarınızın daha çok kirlenmesine ve hatta zarar görmesine yol açabilir. Araç temizliği son derece önemli ve hassas bir şekilde yapılması gereken bir işlemdir. Eğer bunu yapamayacağınızı düşünüyorsanız, bu noktada profesyonel temizlikçilerden yardım alabilirsiniz. Bu şekilde hem araç temizliğinizi daha uyguna getirmiş hem de aracınıza zarar vermemiş olursunuz.

Araç Paspaslarının Temizliği

 

Araç içi temizleme nasıl yapılır sorusuna birde paspas temizliği ile değinelim. Ne yazık ki, çoğu kişi temizlik sırasında araç paspaslarına yeteri kadar önem vermiyor. Halbuki, araç paspasları araç içerisinde en çok kullandığımız ürünlerin başında geliyor. Araç paspaslarınızı ne kadar temiz tutarsanız, aracınızın içi de aynı oranda temiz olacaktır. Araç paspaslarını bu noktada 2 gruba ayırabiliriz. Bunlar kumaş ve kauçuk olan ürünlerdir. Aracınız eğer kumaş olan ürünlerden oluşuyorsa, bunun için elektrik süpürgesi yeterli olacaktır. Ufak bir silkme işleminden sonra, aracınızın içini ve paspaslarını süpürebilirsiniz. Daha sonra, silme işlemi ile temizlik işlemini tamamlayabilirsiniz. Eğer aracınızın kauçuk paspasları ulunuyorsa, bunun için tanzikli su kullanmanız, temizlik açısından daha doğru olacaktır. Bu ürünlerinizin daha temiz olmasına yardımcı olacaktır. Paspaslarınızı eğer yıkayarak temizliyorsanız, tamamen kurumadan araç içerisinde kullanmaya başlamayın Çünkü bu koku yapacağı için, aracınızın, içerisinin kötü kokmasına yol açabilir.

Plastik Yüzeylerin Temizliği, Araba Göğsü Nasıl Temizlenir?

 

Araba göğsü nasıl temizlenir dediğinizi duyar gibiyiz :) Araç içerisindeki plastik yüzeylerinin temizliği de son derece önemlidir. Özellikle bu plastik kısımlara torpido gözü ve göstergesi girmektedir. Buranın tozu, genellikle sürücüleri rahatsız etmektedir. Aynı zamanda sanki aracınızın pismiş gibi gözükmesine yol açar. Bu sebeple yukarıda da belirttiğimiz gibi, doğru ürünler tercih ederek, bu yüzeylerin daha az tozlu gibi görünmesini sağlayabilirsiniz. Ancak ne kadar ürün kullanırsanız, kullanın, bu kısım plastik olduğu için her zaman toz tutacaktır. Ancak kullandığınız ürünler de ne kadar iyi olursa, toz o kadar daha az gözünüze batacaktır. Eğer aracınızın camları kapalı ve buna rağmen toz miktarında bir azalma olmuyorsa, bunun için teknik destek almanızı öneririz. Aracınızın klima bölgesinde bir arıza oluşmuş olabilir.

Genel olarak araç temizliği bu şekilde yapılmaktadır. Çok kolay gibi gözükse de, teknik püf noktalarının olduğu da unutulmamalıdır. Detaylı temizlik ve oto kuaför hizmeti için bize ulaşabilirsiniz.

img