Yeni Araç
Fiyat Teklifi Alın

İkinci El
İkinci El Araçlar

Servis Randevusu
Servis Randevusu

Aküsü Bitmiş Araba Nasıl Çalıştırılır?

img

Akü araçların en önemli parçaların başında gelmektedir. Aracın elektrik sisteminin çalışmasını ve devamında aracın elektrik üretebilmesini sağlayan bir parçadır. Arabalar da sizin de tahmin edebileceğiniz gibi elektriğe ihtiyaç duymaktadır. Ancak arabalar kendi elektriklerini kendileri üretemez. Bunun içine akülere ihtiyaç duyarlar. Akü bittiğini kolay bir şekilde anlayabilirsiniz. Her şeyden önce aracı çalıştırdığınızda aracınız çalışmıyorsa, bu noktada akünüzün bittiğinden şüphelenebilirsiniz. Ancak akünün bitmesinde çeşitli sebepler etkili olabilmektedir. Bununla beraber aracı çalıştırdığınız zaman gösterge panelini de kontrol etmeniz gerekmektedir. Gösterge panelinde simgeler yanıp sönmüyorsa, akünüzün ömrünü tamamladığını söyleyebiliriz.

Akü Neden Biter?

 

Akülerin bitmesinde pek çok faktörün etkili olduğunu söyleyebiliriz. Çok soğuk hava koşulları, klimanın çok fazla kullanılması, aküyü en çabuk bitiren kullanımların arasında bulunmaktadır. Aynı zamanda kısa mesafede araçların sık kullanılması da ürünlerin çabuk bitmesine sebep olabilmektedir.
Akülerin çabuk bitmesini istemiyorsanız, bu durumda akü bakımı yapmanız gerekmektedir. Kendi kendinize yapabileceğiniz birkaç basit bakımla akülerinizin ömrünü uzatabilirsiniz. Öncelikle kullanılacak gres yağı elektrik kaçaklarını önlemektedir. Bunlar ile akü başlarını temizlemeniz gerekmektedir. Akü başlarının paslanması da ne yazık ki akü kullanımını olumsuz olarak etkilemektedir. Akülerinizden yüksek verim almak istiyorsanız, bu noktada arada bir aracınızı uzun yolda kullanmanızı önerebiliriz.

Akü Biterse Ne Olur?

 

Akü bittiğinde çoğu sürücü ne yapacağını çok bilememektedir. Akü bittiği zaman aracınızı çalışmayacak ve aracın elektronik sistemleri de devreden çıkacaktır. Akü tam bitmeden az bir süre önce çalışma süresi uzadığı için size bu şekilde bir kopya verecektir. Araç çalışmadığı zaman yapabileceğiniz en doğru şey yardım hizmeti ile akü takviyesi veya akü değişimi gibi işlemler için destek almaktır. Aracınızı bu şekilde yeniden şarj edebilir ya da akünüz tamamen bitmiş ise değiştirme imkanınız olabilir. Akünün ömrü akünün nasıl kullanıldığı ile alakalı bir durumdur. Yetkili servisimizde yapılan tüm periyodik bakım işlemlerinde akünün anlık sağlık durumu ölçümlenmektedir.

Akü Değişimi Nasıl Yapılmaktadır?

 

Akü değiştirilme işlemi uzman ekibimiz tarafından marka standartlarına uygun olarak gerekli ölçümler yapılıp akü durum tespiti tam olarak yapıldıktan sonra gerçekleştirilir.

Akü değişimi yapıldıktan sonra  ayar ve kalibrasyon işlemleri yapılıp aracınızla güvenle yolculuk etmeniz sağlanır.


 

 

 

 

img