Yeni Araç
Fiyat Teklifi Alın

İkinci El
İkinci El Araçlar

Servis Randevusu
Servis Randevusu

Fren Hidroliğinin Seviyesi Hangi Bakımda Kontrol Edilir?

img

Araçlar satıcıya ulaşmadan önce yani biz onu satın alıncaya kadar uygulanan birçok güvenlik üzerine testler bulunmaktadır. Araçlar bu testlerin tamamının yapılması ve testlerin olumlu sonuçlanması ile alıcılar için satışa verilmektedir. Bu araçların doğru bir şekilde çalışabilmesi için araçların parçaları rutin olarak bakımdan geçirilmelidir. Bu bakımların aksatılması veya hiç yapılmaması bazı küçük aksiliklerin büyük bir hasara dönüşmesine ve sizlerin hayatını tehlikeye sokabilmekte veya araç için maliyeti yüksek olan sonuçlar doğurabilmektedir. Ve bizlerin burada ilgileneceği soru ‘Fren sistemi kontrolü ne zaman yapılmalı?’ olacaktır. Fren balata ve disk kontrolu/değişimi ne zaman yapılmalı? Sorusuna cevap değişkenlik gösterebilmektedir çünkü araç için önemi oldukça büyük olan frenler aracın güvenlik bakımından da en önemli parçalarından biri olarak karşımıza çıkmaktadır. Fren baltalarının rutin bakımının düzenli yapılması hayati önem taşıyabilmektedir.

FREN BALATALARI VE DİSKLERİ KONTROLU/DEĞİŞİMİ

Fren balataları ve disklerinin bakımı ne zaman yapılmalı sorusu araç sahiplerinin merak ettiği bir sorudur. Ortalama bir zaman dilimi belirtmek gerekirse 6 ay ile 1 yıl doğru bir zamanlama olarak kabul edilebilir. Fakat bilinmelidir ki fren sistemi kontrolü sadece belirli bir zaman aralığında yapılması gereken bir rutin işlem olarak görülmemelidir. Bunun sebebi farklı otomobil, SUV, ticari araç veya kamyon veya kamyonet için farklı özelliklerin mevcut olması, aracın kullanıldığı yerin iklim ve engebe açıcınsan değişiklik göstermesi son olarak da sürücüye bağlı olan kullanım şekli gibi etkenler değişiklik göstereceğinden dolayı fren baltalarının ve disklerinin aşınma süresi kısalabilir. Uzmanların genel önerisi fren baltalarının ve disklerinin oldukça sık olan zaman aralıklarında ve dikkat edilmesi gereken kontroller uygulanarak yapılmasıdır.

Burada  Avek Otomotiv  olarak fren baltalarının ve disklerinin kontrolünün gerçekleştirilmesi, önemli ve geri dönülemeyen bir arıza veya kaza yaşanmadan önce arıza kodlarının tespit edilmesi ile gerçekleştirilebilir ve aksiliklerin önüne geçilir.

Fren Hidrolik Seviyesi Hangi Bakımda Ve Neden Kontrol Edilir?

Fren hidroliği seviyesi hangi bakımda kontrol edilir sorusunun aslında en doğru cevabı marka standartları gereği her bakımda olarak verilebilir. Fren hidrolik yağı kontrolu yapılması nedeni hidrolik yağının zamanla içerisinde oluşan nemlenmenin yağın yapısını bozması ve frenleme performansını düşürmesidir.

Fren Hidroliği Ne Zaman Değiştirilir?


Hangi aralıklarla fren hidrolik kontrolü yapılır bilgi verdik şimdi de fren hidroliği ne zaman değişir? Bu sorunun cevabına bakalım. 
Fren hidroliği oldukça uzun ömürlüdür. Fren hidrolik yağı ilk değişimi 3 yıl sonrasında her 2 yılda bir marka standartları gereği değiştirilmektedir.  Avek Otomotiv  yetkili servislerinde yapılan değişim işlemlerinde kullanılan orijinal yedek parçalar ile bu periyodlar içerisinde aracınızı güvenle kullanabilirsiniz.

 

 

 

 

 

img