Yeni Araç
Fiyat Teklifi Alın

İkinci El
İkinci El Araçlar

Servis Randevusu
Servis Randevusu

Audi Elektrikli Araç

img

Audi’den Yüksek Performans Elektrikli Araç: E-Tron GT Concept

Alman menşeili otomobil şirketi olan Audi, dünya otomotiv sektörünün ve çevreci yaşam anlayışının odak noktası olan elektrikli araç konusunda önemli adımlar atıyor. Audi, elektrikli araç üretiminde yüksek teknolojinin gücünden yararlanıyor, modern tasarımla kullanıcılara donanımlı modeller sunuyor. Audi geçtiğimiz dönemlerde gerçekleşen Los Angeles Otomobil Fuarı’nda yeni konsept otomobilini tanıtarak elektrikli araç sınıfında çıtayı yükseltti. Audi e-tron GT Concept, ilk kez fuarda görücüye çıktı, tasarımıyla ve özellikleriyle fuar ziyaretçileriyle birlikte otomotiv sektörüne de hareket kazandırdı.

4 kapılı coupe otomobil özelliği taşıyan Audi e-tron GT Concept, 590 HP güç üreten iki farklı elektrikli motoruyla totalde 400 km menzile sahip. Audi, güçlü motor özellikleriyle geliştirdiği yeni modelini, şimdilik sadece tanıttı. Otomotiv devi marka, iki yıl içerisinde konsept elektrikli otomobili seri üretimle satışa sunmayı planlıyor. Bilindiği üzere Audi daha önce ilk kez tam elektrikli araç özelliğine sahip e-tron SUV ile dikkat çekmişti. E-tron Suv üretiminin ardından dört kapılı coupe modeliyle yeni bir konseptle yenilik yolculuğuna devam eden Audi, 2025 yılını hedefliyor: 2025 yılında markaya ait 12 farklı tam Audi elektrikli arabanın satışa çıkmasını planlanıyor.

Audi E-tron GT Concept Özellikleri Cezbedici

Dört kapılı vurgusuyla dikkat çeken Audi e-tron GT Concept araç, geniş bagaj hacmiyle kullanıcıların memnuniyetini şimdiden kazanmış görünüyor. Araç 450 litre arka, 100 litre önde olmak üzere 550 litre bagaj hacmi sunuyor. Aracın ön ve arka bölümlerinde konumlanan motorun 590 HP güç üretimi, elektrikli otomobil sınıfı için özel geliştirilen e-quattro dört tekerden çekiş sistemiyle sağlanıyor.

Audi e-tron GT Concept, 400 kilometreden fazla menzile sahip. Bu menzil 90 kWh’lik iyon pillerle desteklenerek hesaplandı. Alman marka, kablolu ya da Wireless Charging sistem desteğiyle kablosuz şarj seçenekleri sunuyor. Piller kabloyla %80 şarj süresine yalnızca 20 dakikada ulaşıyor, bu kapasiteyle 320 km yol gidilebiliyor. Audi “konsept otomobil” olarak tüm dünyaya tanıttığı yeni modelini 2025 yılına kadar satışa sunmayı planlarken e-tron Concept çizgisinden dışarı çıkmıyor.

Audi E-tron GT Concept’e Dair Öne Çıkan 3 Özellik

Elektrikli motor

Audi e-tron GT Concept ön ve arkada olmak üzere iki elektrikli motorla desteklenmiştir. Audi ikili motor kombinasyonu ile yüksek performansa zemin hazırlıyor, saniyeler içerisinde yüksek güce çıkmayı sağlıyor.

Pil ve şarj özellikleri

Audi, kullanıcılara yüksek menzil avantajı sunuyor, GT Copcept’in tek bir şarjla 500 km’ye varan uzun yolculuklara çıkmasını sağlıyor. Audi sadece 20 dakikada yüzde 80 oranında şarj olarak hızlı ve etkileyici bir şarj hizmeti veriyor.

Yenilikçi teknoloji

E-tron GT Concept, stil ve teknolojik anlamında ihtişamlı bir araç deneyimi yaşatmaya hazırlanıyor. Audi, farklı sürüş modları, sesli uyarı sistemleri, güçlü ses sistemi, hız sabitleyici asistan modu, gece görüş – çevre görüş kameraları gibi birçok yenilikçi teknolojiyle heyecanlandırıyor.

Audi Elektrikli Araç Modelleri

Yeni ve modern çağın araç serisi elektrikli araç modelleri olarak tüm dünyada kabul görmeye devam ediyor. Markaların başlattığı elektrikli araç üretimi, daha çevreci, pratik ve ekonomik özellikler sunması sebebiyle kullanıcılar tarafından da kısa sürede benimsendi. Audi, elektrikli araç üretiminde öncü markalardan biri olarak e-tron GT Concept modelini şimdiden görücüye çıkardı. Audi elektrikli araç modelleri konusunda başarılı atılımlar yapıyor, sektördeki gücünü gösteriyor. Elektrikli araçlar başta Audi olmak üzere tüm markaların odağında yer alıyor. Audi, konsept otomobil serisiyle heyecan verici bir teknolojiye adım atıyor.

img